U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Meer informatie kunt u vinden in het Arbo-Informatieblad Bedrijfshulpverlening. Dit informatieblad is opgesteld onder auspiciën van het ministerie van SZW. U kunt deze uitgave tegen vergoeding bestellen via de site van SDU Uitgevers.

Een voorbeeld van hoe u zelf een aantal zaken rond de bedrijfshulpverlening kunt vastleggen, vindt u in het BHV-Plan van MKB-Nederland.

De Risicoinventarisatie en –evaluatie (RIE) vormt het uitgangspunt voor de invulling van de bedrijfshulpverlening. Dit betekent dat de werkgever een zekere vrijheid heeft om een specifiek op zijn bedrijfssituatie toegesneden BHV-organisatie op te zetten. Het aantal BHV’ers verschilt per bedrijf en volgt ook uit uw RIE. In elk geval dient er altijd een BHV’er beschikbaar te zijn als er werkzaamheden op het bedrijf plaatsvinden. Dus ook bij overwerk of in de vakanties.


Hoewel het niet meer met zo veel woorden in de wet staat, is het nog steeds toegestaan dat werkgevers in kleine bedrijven zelf de rol van BHV-er vervullen.

Het is niet verplicht om BHV-ers een vergoeding te verstrekken. In de praktijk gebeurt dat overigens soms wel. De vorm waarin verschilt van bijvoorbeeld een etentje tot een geldbedrag. Over de hoogte van een dergelijk bedrag is wel eens onderzoek gedaan, maar daar was weinig lijn in te ontdekken.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.