U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het metaalbewerkingsbedrijf. Er zijn zo’n kleine 14.000 werkgevers bij aangesloten met in totaal zo’n 145.000 werknemers. OOM richt zich op het onderhouden en vergroten van de vakkundigheid in de metaalbewerkingsbranche.
OOM ondersteunt werkgevers bij het formuleren van een opleidingsbeleid en draagt financieel bij aan: 

  • instroom van werknemers
  • bijscholing van werknemers
  • stage
  • omscholing van aangenomen werkzoekenden
  • reïntegratie van werknemers met een arbeidshandicap

Scholingsactiviteiten en kinderopvang
De bijna 14.000 metaalbewerkingsbedrijven die bij OOM zijn aangesloten, volgen de CAO Metaal en Techniek. Hierin is bepaald dat voor 2017 0,625% van de totale loonsom in de bedrijfstak wordt afgedragen voor financiering van scholingsactiviteiten door OOM. Hiervan is 0,025% bestemd voor het project 5xBeter en RIE.

Bijdrage scholingsdagen
Via OOM kan voor het volgen van scholing door werknemers een bijdrage worden verkregen.

Financiële tegemoetkomingen
De hoogte van de OOM-bijdrage voor scholingsdagen is afhankelijk van de gevolgde cursus. Meer informatie over de hoogte en voorwaarden voor de bijdrage is te verkrijgen via www.oom.nl. Vraag de bijdrage aan met het aanvraagformulier OOM-bijdrage via de site van OOM.
 
> Meer informatie secretariaat Beleidszaken 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl