U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) is in 2003 opgericht door Koninklijke Metaalunie en de Universiteit Twente met het doel een brug te vormen tussen het industriële mkb en kennisinstellingen. Het centrum ondersteunt het Nederlandse mkb bij onderzoek naar haalbare toepassingen van lasertechnologie.

U kunt dagelijks met al uw vragen over de laatste wetenschappelijke kennis van lasertechnologie terecht bij de helpdesk van het applicatiecentrum, telefoon (053) 489 20 72. Het LAC zorgt ervoor dat u een helder antwoord krijgt van een specialist waarmee u zelf weer aan de slag kan.

In de laboratoria van de universiteit Twente kan het LAC concrete onderzoeksprojecten uitvoeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over de organisatorische aspecten ervan; het LAC zorgt voor de opdrachtomschrijving, het inschakelen van de onderzoekers, apparatuur en de projectbeheersing. De onderzoeksresultaten worden in toegankelijke vorm aan de opdrachtgevers gepresenteerd.

Clusternetwerk
Het Laser Applicatie Centrum richt samen met Metaalunie momenteel in alle Nederlandse regio's bedrijvenclusters op voor mkb-bedrijven met als doel de deelnemende bedrijven te ondersteunen met theoretische en praktische informatie over het winstgevend toepassen van lasertechnologie in de eigen praktijk. Per regio kunnen vijf tot tien mkb-bedrijven lid worden.

De voordelen van lidmaatschap zijn: 

  • Vier bijeenkomsten per jaar om kennis en ervaring uit te wisselen met deskundigen en collega-ondernemers;
  • Elk jaar een halve dag gratis advies van het Laser Applicatie Centrum;
  • Directe toegang tot het kennisnetwerk van het Laser Applicatie Centrum;
  • Gratis gebruik van de helpdesk (via telefoon/internet).

Meer informatie:
Lees meer op de website van LAC.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.