U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Energiecentrum.nl ; Dé website voor energiebesparing in het mkb-metaal 
 
Geen onderneming kan zonder energie. Helaas rijzen de prijzen momenteel de pan uit terwijl we juist op de kosten moet letten. Reden temeer om kritisch naar het energieverbruik te kijken. Individuele ondernemers kunnen gemiddeld 10 tot 15% van hun energiekosten besparen zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen. Voor een gemiddelde mkb-onderneming praat je dan al gauw over een besparing van 1.500 tot 2.000 Euro per jaar. Er zijn nog meer redenen voor u om werk te maken van energie. Energiebesparing zorgt voor een prettiger werkomgeving, betere werkprestaties en heeft een positieve invloed op uw bedrijfsimago. Dé website voor kennis over energiebesparing bij mkb-bedrijven is Energiecentrum.nl.

De websitebestaat al sinds 2002 maar is even uit de lucht geweest. Koninklijke Metaalunie heeft samen met Stichting Adviescentrum Metaal (SAM) en met instemming van MKB-Nederland het initiatief genomen om de bestaande informatie te actualiseren en in vernieuwde vorm beschikbaar te maken voor het mkb-metaal.

Energiecentrum.nl
De vernieuwde website geeft u actuele en vooral ook objectieve informatie over energiebesparing en de uitvoeringspraktijk. Ga naar de website en laat u inspireren om direct te gaan besparen. De getoonde energiebesparingsmaatregelen zijn bewezen effectief. De website is voor u ook het vertrekpunt voor:

  • Het opwekken van duurzame energie
  • Hulp bij energieonderzoeken
  • Het aanvragen van energiesubsidies
  • Het maken van een CO2-footprint.

Op Energiecentrum.nl vindt u ook alle informatie over projecten en andere interessante zaken van de Metaalunie op het gebied van energie-efficiency en verduurzaming. De website van het Energiecentrum moet weer een actuele website worden voor het hele mkb. Om die reden heeft Metaalunie andere mkb-branches uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het initiatief en hun specifieke branche-informatie op het gebied van energiebesparing en aanverwante zaken toe te voegen aan de vernieuwde website Energiecentrum.nl is een initiatief van Koninklijke Metaalunie 
 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl