U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Industrievisie » Een gedegen industriebeleid

Een degelijk industriebeleid

Aandacht voor product- en procesinnovatie
De kracht van onze maakindustrie zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’. Om concurrerend te blijven moeten bedrijven doorlopend slimmere producten maken en slimmer produceren, daarvoor is innovatie nodig. Innoveren en produceren moeten hand in hand gaan.

Bevorderen van internationaal ondernemen
De groei van de maakindustrie wordt vooral bepaald door een groei van de export. De sector onderscheidt zich internationaal met de sterk ontwikkelde keten van toeleveranciers, met hoogwaardige kennis, specialisatie en flexibiliteit.

Ontwikkelen en verspreiden van kennis
Hoogwaardige kennis, specialisatie en een sterke keten van toeleverende mkb-maakbedrijven is de kracht van de Nederlandse industrie.
Snel overstappen naar nieuwe innovatieve technieken, materialen en productieprocessen is kenmerkend voor die industrie.

Vol inzetten op circulariteit als aanjager economie
Metalen zijn oneindig recyclebaar. Metalen producten en onderdelen kunnen met de juiste stappen binnen de keten worden hergebruikt. Wanneer dat binnen één onderneming gebeurt, blijven de investeringen in grondstoffen, energie en arbeid binnen die onderneming behouden. Dat biedt extra kansen waarbij grondstoffenzekerheid, duurzaamheid en nieuwe businessmodellen hand in hand gaan.Zonder procesinnovatie geen productinnovatie