U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Beurzen » Hannover Messe

Hannover Messe 2017

Van 24 april tot met 28 april 2017 vindt de HANNOVER MESSE plaats, de grootste industriële beurs ter wereld. Met Polen als partnerland belooft deze beurs in 2017 aantrekkelijk te worden voor bedrijven die actief zijn in de industriële toelevering en die hun focus op de export willen vergroten. In 2016 hebben 6500 exposanten deelgenomen uit meer dan 60 landen. Jaarlijks ontvangt de Hannover Messe ongeveer 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen, waardoor deze beurs ondernemers een uitstekende kans kan bieden om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen van een enorme groep buitenlandse afnemers.

Gratis toegangskaarten HANNOVER MESSE
Na succesvolle registratie ontvangt u het ticket op het opgegeven e-mailadres. U kunt deze uitprinten en meenemen naar de beurs. Als u een ticket registreert wordt automatisch een myHANNOVER MESSE account voor u aangemaakt. Daarmee kunt u op de HANNOVER MESSE-website inloggen en heeft u toegang tot de HANNOVER MESSE-app. In deze app kunt u uw geregistreerde ticket terug vinden, waardoor u alleen uw smartphone hoeft te laten scannen om toegang te krijgen tot de beurs. In deze app kunt u tevens alle exposanten en events terugvinden en hier eventueel notities of foto’s aan toevoegen. Ook navigeren op het beursterrein is erg makkelijk met behulp van de app door de interactieve plattegrond. 

International b2fair matchmaking Hannover Messe, 24-28 April 2017
Wilt u uw beursbezoek of deelname effectiever maken en zoveel mogelijk potentiële handelspartners ontmoeten? Neem dan deel aan het B2Fair matchmakingprogramma. (note: Teneinde de kwaliteit van dit evenement te waarborgen, wordt er een boete van 150 EURO gefactureerd indien uw bedrijf haar deelname annuleert.). > Meer informatie en aanmelding.

Nederlands toeleverpaviljoen

Voor individuele bedrijven vergt de voorbereiding van en deelname aan buitenlandse beurzen vaak grote inspanningen. Evenals in de voorgaande jaren zullen ook in 2017 Brainport Industries, Holland Innovative, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat, Hannover Consultancy, en de ministeries van Economische- en Buitenlandse zaken samenwerken om een grote Nederlandse presentatie in te richten.

Het Nederlandse toeleverpaviljoen staat net als voorgaande jaren in Hal 4 Industrial Supply en zal tussen de 700-800 m2 groot zijn. Doel van de samenwerking is ontzorging van de aangesloten bedrijven en versterking van de Nederlandse positie op internationale markten. Als deelnemer profiteert u van de collectieve marketing van de Nederlandse toeleverindustrie en wordt veel werk uit handen genomen. Deelname aan het collectief vergroot de kans op een succesvolle beursdeelname.

De organisatie zorgt voor:

 • Groot Nederlands Paviljoen met centrale ligging in Hal 4 dat veel (internationale) aandacht trekt
 • Standbouwontwerp met collectieve uitstraling door Holland Branding
 • Contact met Hannover Messe, standbouwer, water/elektriciteit
  schoonmaak en dagelijkse catering
 • Gezamenlijke PR en contacten met de internationale en Duitse pers.

Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende concepten:

 1. Een individuele bedrijfsstand in het Nederlands toeleverpaviljoen (minimaal 12 m2)
 2. Een table-top presentatie van 2m2
 3. Deelname aan het Brainport paviljoen, alleen voor aangesloten bedrijven
 4. Deelname aan het Start-up en innovatieplein, uitsluitend voor start-ups en bedrijven die innovaties willen delen. 

De kosten van deelname bedragen:

 • Voor een individuele bedrijfsstand: standruimte, standbouw, aanmeldbedrag, marketingbijdrage, stroom, afval, water, schoonmaak, inrichting catering, vermelding exposantenbrochure per m2 circa € 575,- excl. BTW
 • De kosten voor een table top presentatie bedragen tussen de € 2.500,- en € 3.200,- excl. BTW.
 • Voor hoek-, kop- en blokstands worden toeslagen in rekening gebracht
 • De personeelskosten en verbruik catering worden op nacalculatie in rekening gebracht

U sluit een overeenkomst met de Hannover Messe die aan u de standruimte, het aanmeldbedrag en de marketingbijdrage in rekening brengt.

U sluit een overeenkomst met onze standbouwer The Inside die aan u de  standbouw in rekening brengt. The Inside kan desgewenst ook de standinrichting (meubilair, displays etc.) voor u verzorgen, zodat we één uniformiteit uitstralen. Deze kosten worden dan tevens ook door de standbouwer aan u in rekening gebracht.

U sluit een overeenkomst met Metaalunie die aan u de kosten van Stroom, afval, water, schoonmaak, catering en PR in rekening brengt.

Inschrijving gesloten

In principe is de inschrijving gesloten. Mocht u toch nog interesse hebben om deel te nemen aan de Hannover Messe, dan kunt contact opnemen met Ivonne Dentjens van Metaalunie.

Contact en meer informatie

Voor vragen over het Nederland Collectief of over de inschrijving kunt u contact opnemen met Richard Schuitema of Ivonne Dentjens van Koninklijke Metaalunie via telefoonnummer 030 - 605 33 44. Een e-mail sturen naar hannovermesse@metaalunie.nl kan natuurlijk ook.

 

Aanbieding

Bezoek de beurs samen met TradeFairs

> Bekijk de ledenaanbieding.
Real Time Web Analytics