U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Langzamerhand groeit het besef dat de Nederlandse economie geen totale diensteneconomie is en ook nooit zal worden. Nederland kan niet zonder de maakindustrie en als belangrijke sector binnen die maakindustrie wordt het mkb-metaal steeds vaker genoemd. En terecht, want we zijn trots op onze ‘stoere’ en innovatieve sector. De term mkb-metaal wordt dan ook steeds vaker genoemd. Daar dragen wij als Metaalunie ons steentje aan bij.

Ik las in het FD dat de banengroei vooral uit onze sector moet komen en dat de verwachtingen voor onze sector hoog zijn. Dat is mooi, maar het is daarbij wel essentieel dat ministers, staatssecretarissen en ambtenaren weten wat het mkb-metaal is, wat het kan en waar het behoefte aan heeft. Want anders ontstaan er verwachtingen, die niet reëel zijn en die wij als sector niet kunnen invullen. Belangrijk daarbij is dat het beeld dat politici en beleidsmakers hebben klopt met de werkelijkheid, de praktijk van alledag. Die praktijk van alledag vindt natuurlijk plaats bij de ondernemer in zijn bedrijf. Als geen ander kan een ondernemer vingers op zere plekken leggen en aangeven waar kansen en uitdagingen liggen en welke hobbels hij daarbij ondervindt. Politici en beleidsmakers waarderen dat altijd erg. ‘Los van het Haagse pluche, daar waar het gebeurt’ omschreef een Tweede Kamerlid eens de directe contacten met ondernemers.

Daarom organiseert Metaalunie in het najaar weer een aantal werkbezoeken voor beleidsmakers van o.a. de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid  in onze bedrijfstak, zodat wij duidelijk kunnen maken wat voor u belangrijk is. Als dit zich  dan vertaalt in beleid en maatregelen waarmee het belang van het mkb-metaal is gediend, worden we daar samen beter van. Want de maakindustrie in het algemeen, en het mkb-metaal in het bijzonder, is toch de kurk waar de economie in deze moeilijke tijden op drijft. En dat laten we graag zien. Hier passen de woorden trots, stoer en samen bij, niet toevallig de steekwoorden uit ons jaarverslag over het afgelopen jaar.

Michaël van Straalen / Voorzitter Metaalunie

Misschien interessant voor u

Real Time Web Analytics