U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » CAO Nieuws 2017

CAO Nieuws 2017

Wilt u de CAO-informatie lezen die alleen bestemd is voor leden?
Log dan in aan de rechterzijde van de pagina!



Deze pagina geeft in tijdsvolgorde weer welke stappen in het CAO-overleg voor een nieuwe CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf zijn gezet door de onderhandelende partijen. Namens de werkgevers onderhandelt de Federatie Werkgevers in de Techniek (FWT). Namens de werknemers onderhandelen FNV Bondgenoten, het CNV en de Unie.



Blijf op de hoogte met de CAO nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de CAO, dan kunt u zich abonneren op de CAO nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan door het nieuwsbriefformulier in te vullen en te versturen.


 • 15 maart - Tweede onderhandelingsdag CAO in het teken van generatiepact
  Werkgevers en vakbonden hebben tijdens de tweede onderhandelingsronde op 15 maart over de CAO’s Metaal en Techniek, waaronder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf, hun standpunten besproken. De vakbonden hebben een enquête gepresenteerd over een generatiepact, waarbij ouderen minder gaan werken en jongeren in de plaats kunnen komen.
  > Log in om het hele artikel te lezen.

 • 8 maart - Eerste cao-overlegronde metaal en techniek
  Vandaag troffen cao-partijen elkaar tijdens de eerste onderhandelingsronde over de nieuwe cao’s in de Metaal & Techniek. Zowel werkgeversorganisaties als de vakbonden hebben hun voorstellen toegelicht en elkaars vragen hierover beantwoord.
  > Log in om het hele artikel te lezen.

 • 2 maart - CAO-onderhandelingen 2017 
  Op 8 maart a.s. start het CAO-overleg voor een nieuwe CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf. De huidige CAO loopt namelijk op 30 april 2017 af.

  De afgelopen maanden is in districtsbijeenkomsten een eerste inventarisatie gemaakt van de wensen en ideeën van de leden met betrekking tot het CAO-overleg. De inbreng vanuit deze bijeenkomsten is besproken in onze Commissie Sociale Zaken. In deze commissie zijn o.a. de besturen van alle Metaaluniedistricten vertegenwoordigd alsmede een delegatie vanuit de Raad van Bestuur.

  De standpunten van de commissie zijn vervolgens besproken in het overleg van de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT). De FWT, waarin naast Koninklijke Metaalunie ook andere werkgeversorganisaties participeren, heeft inmiddels een gezamenlijke voorstellenbrief opgesteld. Deze brief vormt de start van het CAO-overleg met de werknemersorganisaties, die op hun beurt eveneens hun voorstellen inbrengen.

  Bekijk de voorstellenbrieven:


  Onderhandelingsdata
  De nu bekende onderhandelingsdata zijn 15 en 29 maart 2017 (reservedatum 12 april 2017). Van het resultaat zullen wij u uiteraard op de hoogte houden.

CAO 2017 in de media



Metaalunie.nl
Positie ouderen is inzet CAO
> Lees meer

Metaalunie.nl
CAO-inzet
> Lees meer
Real Time Web Analytics